Om Idrettslaget

Vårt lag består av:

Aktiviteter

Medlemmer

Ressurs personer

Idrettsbrakka

Idrettsbrakka er Sauda Idrettslags klubbhus i Birkelandsvegen 2, ved Sauda stadion. Første etasje i Idrettsbrakka inneholder toaletter, garderober og kiosk. I kjelleren er det godt utstyrt kjøkken, konferanserom med gode fasiliteter, blant annet trådløst internett, 86 tommers flatskjerm og whiteboard, samt egen stue med TV og sittegrupper.

Alle medlemmer kan benytte seg av fasilitetene i brakka i regi av Sauda IL. Dette koordineres med daglig leder, Kristina Sandanger Nygård, eller via booking her. Kalender med tilgjengelighet er også tilgjengelig her.

Brakka er også tilgjengelig for utleie til både medlemmer og ikke-medlemmer i privat regi. Her kan arrangeres møter, konferanser og kurs, men egner seg også spesielt godt for barnebursdag, barnedåp, konfirmasjon, jubileer, etc.

For informasjon om tilgjengelighet, fasiliteter, priser og booking, kontakt daglig leder.

Stadion

Sauda stadion ligger på samme adresse som idrettslagets klubbhus, «Idrettsbrakka».

Her lå tidligere en naturgressbane, men våren 2009 ble nye Sauda stadion ferdigstilt. Her er kunstgresset grønt og tartandekke rødt, ikke bare om sommeren, men også om vinteren, takket være spillvarme fra smelteverket til Eramet som forvaltes av Sauda Energi.

I ettertid har det også blitt etablert 7’er kunstgressbane med belysning uten undervarme, samt kastsone på det som er gamle grusbanen. I 2020 ble Sauda stadion oppgradert med app-styrt LED-flombelysning. Innenfor stadionområdet finner vi også «Tufteparken» som ble etablert i 2018, mens tilstøtende mot sør er «pumptracken» som stod ferdig i 2021.

Verdier

G

Gøy

Idrett er først og fremst lek – det skal være gøy å være medlem i SIL.

R

Respekt

Vi viser respekt for hverandre både på trening, i konkurranse og ellers.

E

Entusiasme

Vi ønsker å bevare og dyrke entusiastene blant oss.

I

Inkluderende

Idrett er for alle uansett alder, kjønn, rase eller ferdigheter.

Historie

Sauda idrettslag ble stiftet 22. februar 1919 under navnet “Sportsklubben Saude“. Overgangen fra bondesamfunnet til en mer “industrialisert by” var nok pådriveren, da mange av tilflytterne i denne perioden hadde god kjennskap til skisport og gjerne savnet en arena for slik aktivitet.   

Dette gjenspeiles i første paragraf i klubbens lover på den tiden: §1 Foreningens navn er Sportsklubben Saude. Dens formål er: Fremme av Skiidrett og Interesse for samme.   

Interessen for skisporten gav startskuddet for idrettslaget, men etter noen måneder ble det foreslått å ha med friidrett og fotball også. Etter hvert som tiden gikk ble flere idrettsgrener tatt med, bl.a.: skøyting, boksing, håndball, orientering, svømming, slalåm og turn. Sykkelsport ble også vurdert, men forholdene låg ikke til rette for dette.  

Dagens idrettslag i 2021 har fem grupper: fotball, håndball, friidrett, styrkeløft og ski med sine grener: alpin, hopp, langrenn, randonee og freeski/snowboard. 

Organisasjonskart

Ønsker du å bli

Medlem?