Sauda Idrettslag

Styrkeløft

Styrketrening er essensielt for alle idretter. Viktig for god teknikk og skadeforebygging.

Informasjon

Styrkeløft er en idrett hvor øvelsene knebøy, benkpress og markløft skal utføres i en gitt rekkefølge. Tre forsøk i hver øvelse, hvor et av løftene må være godkjent for å få totalsum.

Det er tre dommere som dømmer, og minst to må dømme godkjent for at løftet skal være godkjent. Høyeste totalvekt innenfor hver vektklasse avgjør vinneren. Hvis to eller flere løfter har løftet nøyaktig samme total er det løfteren med lavest kroppsvekt som vinner.

Det er 6 årsklasser fra 14 år til 70+ fordelt på 8 ulike vektklasser både for damer og herrer. -47 til +84Kg for damer og -52 til +120kg for herrer. Det kan konkurreres både med og uten utstyr (løftedrakter). I tillegg er det mulig å kun konkurrere i benkpress.

Vi har en sterk antidopingholdning, alle medlemmer må ha gjennomført Ren Utøver sertifisering og undertegne Antidopingkontrakt til NSF (Norges styrkeløftforbund) før lisens kan løses.

For alle over 14

Skadeforebyggende

Sosialt og inkluderende miljø på stevner

En idrett for alle uansett forutsetninger, kroppsfasong og idrettslig erfaring.

Sted

Vi har dessverre ikke eget lokale for trening, men det er mulighet for tips, råd og veiledning på teknikk og programmer. 

Det er mulighet å trene på Frisk og Rask treningssenter eller Jernbua her i Sauda, men vi forventer en viss kontakt for rettledelse i teknikk og deltagelse i klubbens arbeid.

Utlån

Flere av gruppene/grenene har utstyr som kan lånes ut dersom du ikke har eget. Ta kontakt med gruppe-/grenleder for mer informasjon.

Kontaktperson

Hildeborg Juvet Hugdal

Hildeborg Juvet Hugdal

Treningstidspunkt

Tidspunkter kommer her

Andre Aktiviteter

Hvordan kan du

Bidra?

Les vårt

Nyhetsbrev